De wereld draait door (2024)

De wereld draait door
De wereld draait door
Mijn concept is ingegeven door twee gebeurtenissen waarbij een ramp versus toeristen mij surrealistisch overkwamen.

Ten eerste:
Een kant van het eiland Rhodos had te kampen met vreselijke bosbranden, dorpen weggevaagd, bewoners en hulpverleners zijn daarbij omgekomen. En aan de andere kust van het eiland bleven de toeristen toestromen, want zij hadden dit gepland en hadden toch wel recht op een vakantie.
Mede omdat de plaatselijke horeca baat had bij het inkomen van deze toeristen en aangaven om te blijven komen.
Ten tweede:
Er heeft twee jaar geleden een rampzalige aardbeving plaatsgevonden in Marokko. Daarbij zijn vele mensen omgekomen en raakten mensen hun huizen kwijt. Zij bivakkeerden in tenten op een plein in Marrakesh. Op datzelfde plein liepen (ramp)toeristen rond en gingen kiekjes maken van de ontheemden.
Dus terug naar mijn fotoshoot:
Er heeft een ramp plaatsgevonden, een stuk schroot metaal midden op de foto ligt daar als getuige, nog rokend. Misschien een stuk van een drone als verwijzing naar moderne oorlogvoering ? Het restaurant staat dientengevolge op instorten, gezien het dak, deels weggevaagd. De stoeltjes schots en scheef, het serviesgoed aan diggelen. Flink uitvergroot in symboliek. Dit alles als dus symbool voor een rampgebeurtenis.
Maar….ongestoord geniet een toerist (zonnebril en fototoestel) van haar cocktail drankje, de plaatselijke ober (symbool voor: horeca) behoort gedienstig in het gareel te blijven lopen…
Verder is er nog een verwijzing naar het bizarre fenomeen dat mensen in de winkel nieuwe kapotte kleding kopen, zie de spijkerbroek, zich niet realiseren dat kapotte kleding eigenlijk bij een ramp behoort, zoals nu functioneel op mijn foto.   >>>> terug naar hoofdmenu <<<<