Niels in vijver

_DSF2547 6 kopiëren
_DSF2547 6 kopiëren

Dit idee kwam ineens snel bij mij naar boven. Niels, die ik al vaker gefotografeerd had, reageerde op een vorige foto en stelde voor opnieuw een shoot te maken. Aan Niels durfde ik te vragen om in een ouderwetse, witte onderbroek te poseren en dan wel met zijn benen in een vijver. Het verhaal om een verward persoon was gevormd, ik heb een goede kennis gevraagd om in zijn tuin te mogen fotograferen. Had ik eerder gedaan met een 50 jaar shoot (zie “Rik 50 jaar jubileum”)
Deze locatie is echt super, een originele Rietveld bungalow, de omlijsting van de woning prachtig afstekend in de mooie voortuin met alleen witte, bloeiende planten. Voor de foto-compositie heb ik Rietvelds verhoudingen bestudeerd en de foto verdeeld in twee vierkanten laag en twee langgerekte rechthoeken hoog.
De perspectieflijnen wijzen naar de woning en naar het echtpaar achter het raam. Hiertoe heb ik ook de sportwagen zodanig uitgelijnd.
Het verhaal ? In deze onrustige tijd ziet de jongeman het even niet zitten. Hij accepteert geen hulp van zijn vader in de luxe sportwagen. De bewoners zijn apathisch en reageren niet op het schouwspel in hun tuin. Symbolisch voor zoveel ongevallen of problemen…
Reacties van kijkers:
– “de tijd drijft of ebt weg…”
– “ouders die hun zoon proberen te helpen, maar hij is bedroeft en ontspoord door het besef van tijd en leven”
– “hij ziet het tijdelijk niet meer zitten” en “Voor pootje baden maak je tijd…”
– “levensmoe, geen uitweg meer zien. Hulp wordt niet geaccepteerd”        >>> terug naar hoofdmenu <<<