Drogisterij Woortman

Drogisterij Woortman 1
Drogisterij Woortman 2
Drogisterij Woortman 3
Drogisterij Woortman 4
Drogisterij Woortman 5
Drogisterij Woortman 6
Drogisterij Woortman 7
Drogisterij Woortman 8
Drogisterij Woortman 9
Drogisterij Woortman 10
Drogisterij Woortman 11
Drogisterij Woortman 12
Drogisterij Woortman 13
Drogisterij Woortman 1 Drogisterij Woortman 2 Drogisterij Woortman 3 Drogisterij Woortman 4 Drogisterij Woortman 5 Drogisterij Woortman 6 Drogisterij Woortman 7 Drogisterij Woortman 8 Drogisterij Woortman 9 Drogisterij Woortman 10 Drogisterij Woortman 11 Drogisterij Woortman 12 Drogisterij Woortman 13

Bij toeval liep ik in Utrecht langs de etalage van drogisterij Woortman.
Meteen werd ik gegrepen door wat ik zag. Het was iets uit vervlogen jaren:  ouderwetse huishoudelijke artikelen als borstels, haarklemmen, diverse potjes en flesjes.
Binnen zag ik een gedateerd interieur. In gesprek met eigenaar Hans kreeg ik toestemming één en ander vast te leggen. Het werd als het ware een documentaire, samengevat in een fotoboek (is te koop).
De geschiedenis in het kort: De winkel is opgericht in 1851 onder de naam Woortman.
In 1949 is de drogisterij veranderd van eigenaar en sindsdien is het interieur met de unieke sfeer vrijwel onveranderd gebleven. Er is zóveel te zien, dat je blijft rondkijken: de vele laatjes met geëmailleerde opschriften, de glazen potten met allerlei soorten drop. Ook staat er een stoel voor de vaste klanten. Zij komen ook voor een praatje, voor een kopje koffie of thee.
Nog steeds worden achter de winkel veel producten zelf bereid.
En nu de toekomst:  Hans, de eigenaar, 85 jaar (2023), hoopt dat zijn assistente Frederike de zaak wil overnemen. Maar of dit gaat gebeuren?

Laten we hopen dat het unieke karakter voortgezet wordt en we nog lang gebruik kunnen maken van deze traditionele drogisterij.                              >>> terug naar startpagina <<<