Fine Art Fotografie

Fine Art 1
Fine Art 2
Fine Art 3
Fine Art 4
Fine Art 5
Fine Art 6
Fine Art 7
Fine Art 8
Fine Art 1 Fine Art 2 Fine Art 3 Fine Art 4 Fine Art 5 Fine Art 6 Fine Art 7 Fine Art 8
Ik vroeg mij af of “Fine Art Fotografie” raakvlakken heeft met mijn favoriete thema “Conceptuele fotografie”.
Onlangs heb ik een workshop gevolgd om dit te onderzoeken. In deze workshop werd de nadruk gelegd op portretfotografie als kunstvorm voor schoonheid.
De belichting, compositie en de gebruikte attributen, props, werden zorgvuldig afgestemd om zo een bijna surrealistisch geheel te vormen. Dit bevalt me zeker, daar ik in de jaren 80 naar veel musea exposities
geweest ben van surrealistische kunstenaars als Dali, Willink en Delvaux.
Natuurlijk kunnen ook een stilleven, een landschap of zelfs
dieren “verfijnd” worden tot “Fine Art Fotografie”, maar dit terzijde.
“Fine Art Fotografie” is niet een zomaar een vastgelegde registratie, het is verheven tot kunst, een artistiek statement. Natuurlijk, de voorbereiding, de visage van het model e.d. is belangrijk, maar het gaat om de visie van de fotograaf. Wat is zijn doel? Wat wil hij ons vertellen?
Dit is voor mij herkenbaar. Een leuke sprong zijwaarts voor mij in de fotografie, al geeft een verhalende foto in bredere context en iets meer dynamiek mijn fantasie beter weer…

terug naar hoofdpagina