Cafe “De Ster” 2021

_DSF2498-5 kopiëren
_DSF2498-5 kopiëren
Het idee een verhalende foto te maken bij café ‘De Ster’ in Oud-Borne had ik al een jaar geleden. Door allerlei omstandigheden, zoals invallende winter (dus sneller donker), beschikbaarheid van de figuranten, etc. is dit vaak uitgesteld. Er moest dan ook veel geregeld worden, bv.:
– de drie figuranten moesten beschikbaar zijn;
– ik wilde de foto maken wanneer de straatverlichting aan was: ook heb ik de café-eigenaar gevraagd of zij de verlichting ’s avonds aan wilde zetten;
– aan de bewoners op de eerste verdieping heb ik toestemming gevraagd een trap tegen hun balkon   te plaatsen;
– ik wilde een houten trap gebruiken, geen nieuwe aluminium (geregeld via een kennis)
– ook de oude bakkersfiets weer geregeld die al eerder is gebruikt bij de fotoshoot met Angela.
– de bewoners aan de overkant heb ik gevraagd of ze hun auto niet in de open carport wilde plaatsen.
Kortom, veel geregeld. En dan om ca. 20:00 uur begon het te miezeren en tijdens de shoot even voor 21:00 uur regende het. Alles afgelasten en opnieuw organiseren vond ik moeilijk, dan maar doorgaan. Uiteindelijk kwam de regen de sfeer ten goede, met mooie reflectie op de klinkers. Technisch werd het wel wat moeilijker, langere sluitertijd en kleine bewegingen van de figuranten. Enfin, niet te veel inzoomen aub…
En dan het conceptuele verhaal : Een driehoeksverhouding waarbij een ieder wijst naar een ander, de ene verwijtend, een ander kiezend, de laatste uitnodigend. De vrouw in nachtjapon, haar koffer, de wegfietsende man, de man halverwege de trap, het zolderlicht aan, daar mag de kijker zelf verder over fantaseren.
Reacties van kijkers:
– “een omgekeerde Romeo en Julia”
– “een relatie, een minnaar en een door twijfel gebroken dame”
– “een vluchtelinge wordt barmhartig en gastvrij geholpen op elke mogelijke wijze”
– “hij heeft een slippertje gemaakt en wil sneaky weer naar binnen, maar zij heeft het door en heeft haar koffer gepakt…”
>>> terug naar hoofdmenu <<<