Oldtimer Storkplein (2023)

Tuindorp-Stork-Hengelo-Lincoln
Tuindorp-Stork-Hengelo-Lincoln

Meerdere keren reed ik over een prachtig plein in de wijk Tuindorp in Hengelo.  Het idee ontstond doordat ik geboeid werd door een bijzondere oldtimer die hier altijd staat. Via een buurtbewoonster kreeg in het huisnummer van de eigenaar van deze slee. Maar na meerdere keren aangebeld te hebben heb ik maar een briefje door de bus achtergelaten waarin ik e.e.a. over mijn concept uitgelegd heb en gevraagd mij een e-mailtje te sturen. Er gingen weken overeen en………. een positief berichtje terug. Marcel wilde meewerken en zelfs zelf figureren in mijn idee. Een tegenspeelster was snel gevonden, Irene. Zij had al een aantal keren eerder voor mijn lens gestaan. Ik vroeg haar om in jaren 60-70 kleding te komen shooten. Ook mijn model Rik was weer bereid om op de achtergrond mee te spelen. Voor de juiste sfeer heb ik gekozen om in het begin van de avond te fotograferen.
Voor de liefhebber nog wat details over de oldtimer: een Amerikaanse Lincoln Continental Mark V uit 1977 met een acht cilinder motor (brandstofverbruik 1:4).
Het verhaal is aan de beschouwer, hoewel, ik kreeg een leuke reactie:
“We zijn getuige van een levendige discussie tussen twee echtelieden in het anders zo rustige Hengelose Tuindorp. De vrouw had zich verheugd op een vrolijke dansavond “Back to the Sixties” en hij had genoten van het vooruitzicht om met zijn Amerikaanse Oldtimer weer eens sfeervol voor de dag te komen. De mooie plannen werden echter abrupt afgebroken door gepruttel van onder de motorkap. Het resultaat was een dame die steeds mooier werd naar mate haar kwaadheid groeide en een bonkige kerel die,  naar mate de avond vorderde, er meer en meer als een hulpeloze loopgraaf begon uit te zien. Niets kon het tij nog keren. Het was op het “Storkplein” die avond nog lang onrustig”.
>>>> terug naar hoofdpagina <<<<