Urbex villa Veluwe

Urbex villa Veluwe 1
Urbex villa Veluwe 2
Urbex villa Veluwe 3
Urbex villa Veluwe 4
Urbex villa Veluwe 5
Urbex villa Veluwe 6
Urbex villa Veluwe 7
Urbex villa Veluwe 8
Urbex villa Veluwe 1 Urbex villa Veluwe 2 Urbex villa Veluwe 3 Urbex villa Veluwe 4 Urbex villa Veluwe 5 Urbex villa Veluwe 6 Urbex villa Veluwe 7 Urbex villa Veluwe 8

Samen met mijn Urbex kennis Vincent bezocht ik enige tijd geleden (april 2021) een urbex locatie in het midden van Nederland; op zich al bijzonder, want meestal moet je hiervoor de grens over. Het betreft een luxe, verlaten villa, waarvan de rieten  kap in 2011 tijdens verbouwingswerkzaamheden in brand raakte. Niet alleen de kap, maar ook de rest raakte grotendeels door de brand verwoest. De eigenaar zag klaarblijkelijk geen brood in restauratie, verhuisde en de villa raakte verder in verval.
We klommen over een hek naast de fraaie toegangspoort en betraden de bemoste trappen naar de hoofdingang: een witte deur in een kapotte, houten sponning. Binnen was werkelijk alles verworden tot een kale en kapotte bende. Over de woonkamer, de keuken en de andere vertrekken konden we slechts fantaseren hoe luxueus  de villa ooit moet zijn geweest. Net zo min als de verbrande kap, was er ook geen bovenverdieping meer. Er was slechts één mooi detail: de open haard. Ook de trap naar beneden was verdwenen. Toch konden we het souterrain bereiken via de afrit en een al eerder geforceerde garagedeur. Ooit was hier een prachtig zwembad. Nu was het niet veel meer dan een met regenwater gevulde waterbak met veel afval op de bodem. Toch was het al met al heel bijzonder. Hier hebben we dan ook de meeste foto’s gemaakt.
Terug naar startpagina